Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Ако бяхме само двамата с Путин на бойното поле, щях да кажа всичко

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи в изявление за " Вашингтон пост ", че Белият дом в никакъв случай не е обсъждал с него изтеклите документи на Пентагона от началото на април. Той отхвърли да признае, че приключването на информация е сензитивно във връзка с подготовката за украинска атака.

Документите съдържат неприятна за Украйна информация - за бойни загуби, за дефицит на муниции за Противовъздушна отбрана, за незадоволително оптимистични прогнози за идната украинска атака. Източник на " Вашингтон пост " твърди, че приключването на информация е било разисквано по време на телефонен диалог сред държавния секретар Антъни Блинкен и украинския външен министър Дмитрий Кулеба.

На въпрос дали течът е уязвил доверието сред двете страни, Зеленски отговори: " Не мога да пожертвам страната ни. " " Там, където мога да приказвам искрено, го върша. Ако това беше моята война против Путин и на бойното поле бяхме единствено двамата, щях да кажа на всички какво мисля за него. Но тук историята е малко по-различна. Всички ние носим отговорност ", съобщи украинският президент.

Зеленски обаче дава да се разбере, че към този момент има опит с неприятни разкрития на поверителни диалози с американски водачи. Става въпрос за диалог с Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през 2018 година, когато тогавашният американски президент загатнал, че ще спре отпуснатата от Конгреса военна помощ, в случай че новоизбраният украински президент не разгласи наказателно следствие против сина на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в. Именно този роман стана основа на първия от двата импийчмънта на Тръмп.

" Спомняте ли си по какъв начин излезе нашият диалог с Тръмп? Те го отпечатаха. Е и почтено казано, аз също не съм дал позволение за това ", означи Зеленски, написа news.bg.

Украински публични лица импровизирано признаха, че в по-голямата си част документите наподобяват на същински. Зеленски отхвърли да отговори на въпроса на " Вашингтон пост " до каква степен сензитивно е било приключването на информация за Украйна - " Моля ви,... аз съм президент на страна във война ", сподели той.

Според CNN Украйна е трансформирала проектите си за контраофанзивата след приключването на информация. Украинското министерство на защитата съобщи, че изтеклите документи на Пентагона са комбинация от вярна и погрешна информация.

На 13 април Федералното бюро за следствие задържа Джак Тейшейра, 21-годишен механически помощник и чиновник на Националната въздушна армия на Съединени американски щати в Масачузетс.

В последните месеци редица изявления приказват за това, че Украйна споделя по-малко класифицирана информация със Съединени американски щати от боязън от нови приключвания, само че пък и от началото на войната връзките сред разузнаванията на двете страни станаха още по-енигматични. Знае се обаче, че продан има и то натоварен.

По тематиката за приключването на класифицирана информация на уеб страницата Politico беше оповестена публикация за това. Позовавайки се на двама европейски чиновници, които са в контакт с украинското военно управление, изданието написа, че Киев е почнал да споделя по-малко информация с Вашингтон от боязън, че тя може да изтече още веднъж и да попречи на идната атака.

Източниците на Politico във Вашингтон обаче не са забелязали никаква смяна в държанието на Киев, като в същото време признават, че Украйна постоянно е била спестовна в шерването на сходна информация.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи на въпрос за секретността на украинците: " Те не са длъжни да ни уведомяват или да ни споделят авансово. " Той добави, че американските и украинските публични лица са в всекидневен контакт, тъй че Вашингтон постоянно може да отгатне доста неща.

Според Кърби Съединени американски щати не престават да дават на Украйна разследващи данни в действително време. " Фокусът ни не е върху това дали ще бъдем предизвестени авансово. Фокусирани сме върху това да сме сигурни, че те разполагат с всичко належащо досега, в който са подготвени да стартират ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР